Alexia
  93.757.93.06
  administracio@mdlourdes.cat
   C/Ramon LLull, 5. Mataró.
8M 2023<< tornar
MANIFEST DE L'ESCOLA PEL 8M
Un any més, i com sempre fem, el dia 8 de març celebrem el Dia Internacional de les Dones en el qual reivindiquem el feminisme i, a més, denunciem el sexisme que intenta romandre per sempre a través de diferents formes. Des d’aquí, des del nostre col·legi, ens volem mostrar com a dones i homes transformadors, amb oportunitats, amb drets, amb recursos i amb inclusió. Cal que aquest moviment no s’aturi mai i seguim endavant. Tenim capacitat femenina creadora i transcendent, som capaces de decidir. Capaces de tot.

El dia d’avui és una jornada de reivindicació. Volem lluitar pels nostres drets i també pels dels homes. És molt interessant poder construir oportunitats, equitat i justícia. Avui lluitem en contra de les desigualtats, l’assetjament sexual, la violència i la discriminació
contra les dones.

El dia d’avui cal que sigui cada dia. La nostra lluita és constant. Lluitem per evitar els estereotips, la discriminació laboral i salarial i, sobretot, per construir un paradigma que miri cap a la plena igualtat d’oportunitats entre homes i dones.

Recordem que les Nacions Unides també contemplen la igualtat entre homes i dones, com també l’empoderament de les dones i nenes.

Malgrat els avenços aconseguits a les darreres dècades, encara el 95% de les persones que redueixen la seva jornada laboral de treball són dones que ho fan per la cura d’un fill, la bretxa salarial entre homes i dones al nostre país és del 20%.

La comunitat educativa té un compromís ferm amb la igualtat de gènere i treballem per millorar-lo dia a dia. Dediquem jornades com les d’avui per tal de reivindicar-nos; tot fomentant la coeducació i la corresponsabilitat.

Lluitem plegats, homes i dones, perquè el nostre esforç ens farà millorar la convivència i el futur.

Les dones formen part de la societat, part activa, principal i bàsica del desenvolupament del futur. Treballem plegats, per a poder aconseguir una societat millor, s’ha de tenir en compte les persones, tinguin el sexe que tinguin.

Tant de bo tots aquests reptes s’assoleixin amb complicitat, potenciem els nostres talents i aconseguim noves fites comunes.

Amunt! Treballem plegades, visca el 8M!
 
 
SECCIONS LEGALS
Avís legal
Polítiques de protecció de dades i privacitat
Dades personals
93 757 93 06
Carrer de Ramon Llull, 5 - 08302 - MATARÓ
administracio@mdlourdes.cat